Naast het maken van video’s is mijn grote passie muziek. Al mijn hele leven ben ik er mee bezig. Op driejarige leeftijd luisterde ik naar de Beatles-platen van mijn vader en ik was verkocht. Dat wilde ik ook!  Daarom ben ik op mijn zevende begonnen als slagwerker bij een harmonieorkest, maar omdat ik ook melodieën wilde spelen ben ik later overgestapt op trompet. Toen ik vervolgens in een bigband kwam te spelen, heb ik geleerd om echt muziek te maken. Op mijn 15e leerde ik gitaarspelen en kwam de rock ‘n’ roll in mijn leven. Vanaf dat moment heb ik altijd in bandjes gespeeld en schreef ik mijn eigen nummers.

Grote Prijs van Nederland

Zo speelde ik in het verleden in illustere bands als Walhalla, Omnious Tribe, Art Clinic en SonicFish. In 2001 won ik met mijn band Zober de Grote Prijs van Nederland. Met die band speelde ik door heel Nederland. We speelden o.m. op het Lowlands-festival. Daar hebben we ook een EP van uit gebracht. Ook was er aandacht in de media voor ons. Zo hield ik voor 3voor12 een dagboek bij en speelden we bij het RTL4-televisieprogramma ‘Barend en Van Dorp’. Ook 3FM omarmde ons en we hebben hele mooie optredens mogen doen.

De Verwarde Mannen
Na het uiteenvallen van Zober in 2006 / 2007 was het een tijdje wat stiller. Ik trad af en toe op als singer-songwriter NiKa. Dat doe ik nog steeds, maar sinds een tijdje heb ik ook weer een echte band: De Verwarde Mannen. Samen met vrienden werk ik in Haarlem aan een nieuwe repertoire. De Vewarde Mannen klinken als een mix van The Beatles, Wilco en Blof, met een vleugje Motorpshyco. Op dit moment werken we hard aan een eerste demo om mensen uit de muziekindustrie te ethousiasmeren.

Eigen studio

Ik maak niet alleen zelf muziek, ik neem ook andere bands op. Ik heb de beschikking over een eigen professionele opname-studio (met een aparte opnameruimte en een controlroom). Daar staan veel “vintage”-instrumenten uit de jaren 60 / 70. Niet alleen gitaren, maar ook een drumstel en het legendarische Hammond-orgel inc. lesliebox.

Muziek in opdracht

Ook maak ik muziek in opdracht. Bijvoorbeeld instrumentale muziek voor video’s of films. Ben je geïntereseerd om bij me op te nemen of zoek je muziek voor een project? Stuur mij een mailtje met je vraag. (Ik antwoord meestal binnen een paar uur terug)

 

Leave a Reply