Freelance Journalistiek

Ik ben sinds begin 2011 freelance journalist en onder meer werkzaam voor Omroep Gelderland, Rtv Oost en Omroep Flevoland. Mijn specialiteit is camjo (camera-journalist) en live-verslaggeving.

live

Dagelijks ga ik met mijn camera op pad en film ik opvallende gebeurtenissen en/of doe ik (live-)verslag voor radio en interview ik mensen. De video’s monteer ik zelf. Ik ben als het ware een ‘one-man-band’, een ‘camjo-er’. Ook ben ik begonnen met het maken van reportages voor radio en internet met mijn mobiele telefoon, dat wordt ‘mojo’ (mobile journalist) genoemd. Ik ben altijd bezig met het experimenteren met nieuwe technieken.

Ik heb inmiddels bijna 20 jaar ervaring in de journalistiek en ben werkzaam geweest voor o.a De Stentor, Veronica, AVRO, John de Mol Producties, RTL Nieuws, PowNews. Vanaf 2011 werk ik als freelancer voor met name regionale omroepen.

Presentatie

Ook ben ik in te huren als presentator. Zo heb ik onder meer de livestream voor het Bevrijdingsfestival mogen presenteren die o.m. werd doorgegeven op nu.nl en 3fm. Verder presenteer ik band-avonden en doe ik maandelijks de presentatie van de VPRO Tegenlicht-meetups van Club Cele in Zwolle.

Cursussen

Ik geef regelmatig cursussen en workshops. Zo heb ik voor de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle een jaar lang het vak ‘mediawijsheid’ gegeven. Ook heb ik diverse camjo-ers opgeleid waarvan velen inmiddels een baan hebben bij een omroep of ander mediabedrijf. Ook geef ik tips aan medewerkers van lokale omroepen of lokale nieuwssites. Ik heb daarvoor een speciale camjo-cursus ontwikkeld van 12 weken. Mocht je daar meer over weten neem dan even contact op.

Specialiteiten

Mijn specialiteit zijn dus camjo, mojo en liveverslaggeving. Met name nieuws en human interest, maar ook voor een videoclip, een registratie of een bedrijfsfilm kun je contact met me opnemen. Omdat ik vrijwel alles zelf doe (registratie / interviews en montage) kan ik scherpe prijzen rekenen.

Wil je me inhuren of meer informatie? Stuur me een mailtje. (Ik reageer over het algemeen heel snel)

Leave a Reply