Vinylfreak ruimt op

Een van de zaken waar ik mijn vakantie voor heb gebruikt is opruimen. Daarbij kwam ik 3 verhuisdozen vol met LP’s tegen. We wonen hier nu 4 jaar, maar er staan nog steeds verhuisdozen die ik moet uitpakken. Schande.

Ik heb in totaal denk ik zo’n 500 – 600 platen waarvan ik de mooiste in een platenkast in de kamer heb staan. Maar je krijgt her en der nog wel eens wat. Mensen die weten dat je een ‘vinylfreak’ bent en die hun hele collectie komen brengen. Een van die collecties (of misschien zelfs meerderen) stond hier dus gewoon te verstoffen in een verhuisdoos.

Wie biedt? George Harrison – Concert for Bangladesh

Toen ik begon met uitpakken viel mijn mond open van verbazing. Er zaten platen van The Beatles tussen, FleetwoodMac, Rolling Stones, Elvis, noem maar op. Ik heb echt letterlijk het gevoel dat ik aan het schatgraven ben. Maar door dat ‘opruimen’ ben ik er ook achter gekomen dat ik heel veel LP’s dubbel heb. Misschien kan ik andere vynilfreaks er een plezier mee doen en wellicht brengt het nog wat op ook. De komende tijd zal ik dus regelmatig LP’s te koop aan bieden. Zal ze ook hieronder gaan posten.

We beginnen met een prachtige box van George Harrison: The Concert for Bangladesh.

Het is een van de eerste dingen die George deed na het uiteenvallen van The Beatles. Terwijl ik dit stukje tik luister ik naar de eerste van drie platen. Het begint met George en Ravi Shankar. Je komt meteen in Oosterse sfeeren. Op kant B komt George met nummers die hij al tijdens zijn Beatleperiode schreef. Lang niet meer naar geluisterd. En zo wordt het opruimen van mijn platencollectie een goed excuus om eens met een wijntje erbij weer te genieten van al die prachtige muziek.

Bieden kan hier