Tijd en het gebrek er aan…


Opeens kreeg ik een belletje van een oude vriend die ik al een hele tijd niet had gezien. Nou ja, ik kreeg een SMS op de vaste lijn waar ik helemaal niets van snapte. Een vrouwelijke robot-stem wilde me iets duidelijk maken, alleen wist ik niet wat. Gelukkig belde de verzender van het SMS-je uiteindelijk ook zelf. Het was Jan, een oude vriend van me die ik al een hele tijd niet had gezien. Of ik zin had om mee te gaan naar een concert van Primus in Paradiso.

Aangezien ik geen grote Primus-fan ben en ik de volgende dag moest werken, sloeg ik het aanbod af. Maar we spraken wel af dat ik binnenkort naar Haarlem zou komen, waar Jan woont. We planden meteen een concrete datum, anders zou het er waarschijnlijk niet van komen.

Een paar weken later was het zover:  Op een zeldzame vrije dag reed ik naar Haarlem. Het was leuk om Jan -die ik zeven jaar niet had gezien- weer eens te spreken. We hadden het over vroeger en nu. En Jan liet me de studio zien waar hij met zijn band repeteert en bezig is met het opnemen van een plaat. Waarschijnlijk komen daar ook enkele nummers op te staan die ik zo’n zeven jaar geleden met ze opnam. Zeven jaar geleden! Opeens kwam het besef dat de tijd voorbij vliegt.

En opeens kwam ook het besef dat ik eigenlijk nooit meer bij vrienden op bezoek ga. Ik ga nooit meer uit, nooit meer stappen en al helemaal nooit meer naar concerten. Ik ga nooit meer eens echt lekker zitten om gewoon eens naar een prachtige plaat te luisteren. En eigenlijk mis ik dat enorm.

Mijn goede voornemen is dan ook dat ik al dat bovenstaande wel weer wil gaan doen. Ik ga het rustiger aan doen en proberen om elke week minimaal 2 dagen te plannen waarop ik niet voor opdrachtgevers aan het werk ga. Op die twee dagen wil ik even lekker creatief zijn in mijn eigen studio of gewoon eens lekker op de bank naar een plaat luisteren.

Jan kwam meteen met een heel erg mooie plaat-tip: Who killed Amanda Palmer. Ga ik binnenkort eens rustig naar luisteren. Net als vroeger…